Premierfilmek az 5. héten
2013. február 02. írta: redbandita

Premierfilmek az 5. héten

Ismét több jelentős premierre kerül sor a hazai mozikban:

  • Gengszterosztag
  • Lincoln
  • 40 és annyi
  • A rajtaütés
  • Vérturisták

nUXai1TIEZOL7KbW.jpg

40 és annyi (16) (This is 40)

Judd Apatow író-rendező-producer (A 40 éves szűz) új vígjátéka a Felkoppintva két szereplőjének, Pete-nek (Paul Rudd) és Debbie-nek (Leslie Mann) a sorsát követi nyomon, kiváló humorral és emberismerettel tálalva a negyedik X felé közeledés minden ismerős nyűgét és komikumát.

A rajtaütés (18) (Serbuan maut/The Raid)

Mélyen, Jakarta nyomornegyedének szívében áll egy bevehetetlen menedékház, a világ legveszedelmesebb gengszterei és gyilkosai lakják. Egészen mostanáig a lepusztult lakótelepi ház még a legelszántabb rendőrök számára is érinthetetlenként volt elkönyvelve. A pirkadat előtti sötétség és csend leple alatt egy elit kommandóra hárul a feladat, hogy rajtaüssön a menedékházon, annak érdekében, hogy elkapják a hírhedt drogbárót, aki működteti. Ám mikor a gengsztervezér hírét veszi a razziának, az épület fényeit lekapcsolják, a kijáratokat lezárják. A bevetési egység tagjai a hatodikon rekednek kiút nélkül. Az alakulatnak élethalálharcot kell vívnia a metropolisz legkeményebb helyén azért, hogy egyáltalán túléljék a küldetést.

Gengszterosztag (16) (Gangster Squad)

Los Angelesnek volt már királya. Mickey Cohen (Sean Penn) korlát és gátlás nélkül uralkodott a városon. A negyvenes-ötvenes években a kábítószer- és fegyverkereskedelem, a kuplerájok és a tiltott játékbarlangok mind neki adóztak. De nemcsak a bűnözők voltak az alattvalói; a rendőrség és a politikusok is az udvartartásába tartoztak. A gengszterfőnök uralmának alig volt határa. Csupán néhány őrült, vakmerő zsaru hitte azt, hogy meg kell őt állítani. John O'Mara (Josh Brolin) és Jerry Wooters (Ryan Gosling), az LAPD veteránjai: ők még hisznek abban, hogy ez a város nem a maffiáé, és nekik az a dolguk, hogy a tisztességet védjék.

Lincoln (12)

1865-ben az amerikai történelem legvéresebb háborúja a végéhez közeledik. Az újraválasztott elnök, Abraham Lincoln (Daniel Day-Lewis) azonban nem hajlandó engedményekre: a megosztott kongresszust rá akarja kényszeríteni, hogy hozza meg addigi legfontosabb döntését: egészítse ki az Alkotmányt, és törölje el a rabszolgaságot. Az ellenállás hatalmas: az elnök azonban ravasz ember, jó stratéga és zseniális szónok. Van, akit meggyőz, van, akit megfélemlít, van, akit megveszteget; lavíroz, csapdákat állít, és semmilyen eszköztől nem riad vissza, hogy elérje célját - és új fejezetet nyisson a világtörténelemben.


Vérturisták (18) (Sightseers)

Tina az édesanyjával él, aki érzelmi terror alatt tartja. Nagy változást hoz az életében, hogy lesz egy szerelme, Chris, aki elviszi Tinát egy lakókocsis kempingezésre a Brit Szigetek északi részére. Kezdetben minden jól alakul, nevezettességeket néznek meg, jól érzik magukat. A néző számára azonban hamar kiderül, hogy Chris-szel nincs valami rendben. Amikor Tina számára is világos lesz, hogy Chris gyakorlatilag egy csendes gyilkos, kezdetben összeomlik, majd egy meglepő túlélési stratégiát dolgoz ki: felveszi Chris-szel a versenyt és együtt kezdenek ámokfutásba.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr15063758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása