Premierfilmek az 51. héten
2012. december 21. írta: redbandita

Premierfilmek az 51. héten

Két magyar film is a hazai mozikba kerül a héten, továbbá az idei Oscar egyik nagy esélyese is:

  • Pi élete
  • Nejem, nőm, csajom
  • Fluor film
  • Volt egy tánc
  • Samsara
  • Sushiálmok

nUXai1TIEZOL7KbW.jpg

Fluor film

Karácsony Tamás... Kicsoda? Ja, hogy a mizus-legós! A Fluor! A dokumentumfilm főszereplője, az ezerarcú előadó, akire gyakran sütik rá a tinisztár bélyeget, pedig már rég nem tini és a legkevésbé sem sztár. Egy életvidám hétköznapi fazon, aki úgy váltogatja a zenei stílusokat, mint más az alsóneműjét - egyszerre a mainstream altere és az underground poppere. Ugyanolyan sokszínű, mint a baseballsapkái, és ugyanolyan lelkes, mint tizenéves korában. Sokan utálják, de sokkal többen szeretik. Van, aki hülyegyereknek tartja, más "modern kori marketing-gurunak", aki fittyent hány az előítéletekre, és csak csinálja, ami gyermekkora óta a vágya, amire rendeltetett: reppel. Mindig. Mindenre.

Nejem, nőm, csajom

Helgának, a sztár-műsorvezetőnek egyre gyanúsabb, hogy sármos szerelme nem engedi át a hálószobája küszöbén. Vera nem szeretne választ adni férjének a nagy kérdésre: vajon kire ütött ez a gyerek? Szilvi, a holtomiglan-holtodiglan kimondására vágyó fiatal nő egy különös parti kellős közepén találja magát jövendőbelijével. Flóra pedig nyomozni kezd exrendőr bátyja segítségével, hogy megtudja hittantanár férjének féltett titkát. Négy nő, négy szerelem, négy kapcsolat bontakozik ki előttünk ebben a könnyed, szórakoztató filmben, mely megannyi félreértett helyzetet, és humoros fordulatot tartogat. Főszereplők: Schell Judit, Gubik Ági, Tompos Kátya,Rudolf Péter, Stohl András,Kovács Patrícia és még sokan mások.

Pi élete (Life of Pi)

Pi Patel élete semmiben sem hétköznapi. Egy francia uszodáról kapta a nevét. Az apjának állatkertje van Pondicherryben. Tizennégy évesen hűtlen lesz gyökereihez, hogy egyszerre próbáljon keresztény, mohamedán és hindu lenni. És 227 napot tölt egy mentőcsónakban a Csendes óceánon kettesben egy Richard Parker nevű bengáli tigrissel.


Samsara

Szöveg nélküli dokumentumfilm. A 'szamszára' szanszkrit szó, lényege az élet örök körforgásában változó jelenségek mélyebb értelmezése. Ez adja a film kiindulási pontját is: Frickle és Magidson azt a megfoghatatlan, mégis működő összekapcsolódási pontot kutatja, mely a keleti vallások szerint átível életeinken, újjászületéseinken. A stáb 5 éven keresztül, 5 kontinens 25 országában forgatott. A csodálatos felvételeket 70mm-es filmre rögzítették, ennek köszönhető a döbbenetes vizuális élmény, melynek alapját a szent földek, a katasztrófa sújtotta övezetek, ipari komplexumok és természeti csodák lélegzetelállító látványa adja.


Sushiálmok

A 85 éves sushikészítő mester, Jiro Ono élete elevenedik meg a megkapó dokumentumfilmben. A sushikészítés tudományát megtanította fiának, de a világ egyik legdrágább, három Michelin csillagos éttermében Jiro még ma is aktívan dolgozik. A Sushiálmok olyan ember portréja, aki szakmájában nem fogad el semmilyen kompromisszumot. Egész életét a munkájának és a maximalizmusának rendelte alá és ezzel világhírű éttermet épített fel, amely a legszőrösszívűbb éttermi kritikusok elismerését is kivívta. Tartása, életpályája és megalkuvásmentes életszemlélete nemcsak példaként szolgálhat sokaknak, de alapvető kérdéseket vet fel az emberi boldogsághoz vezető utakról.

Volt egy tánc - Take This Waltz

Sarah Polley bájos filmjében egy boldog házasságban élő lány nagy kihívással szembesül amikor a szomszédjába költözik egy jóképű srác. A fiatalok azonnal egy hullámhosszra kerülnek. Vajon a szenvedély vagy a hagyományok győzedelmeskednek majd? Főszereplők: Michelle Williams,Seth rogen, Sarah Silverman és Luke Kirby

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr195085158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása