Jackpot [2011]
2012. november 06. írta: lámadémon

Jackpot [2011]

plakát.jpgKicsit véres, nagyon vicces, eredeti történet és váratlan eseményekben sem szűkölködik. Nem is tudom hogy akarhat e az ember ennél többet egy filmtől??? Nincs kifogás, meg kell nézni! Aki szereti a black comedy-t annak kötelező!

                       

 

Vertigo Media

Azok közé az emberek közé tartozom, akik nem ülnek be a moziba a nélkül, hogy ne kutakodnának csak egy kicsit is a film után. (Trailer, plot, színészek, rendező, díjak amikre jelölték és/vagy meg is kapta.) Néha hasznos, de legtöbbször rosszul járok, ugyanis sokszor lelövik a poénokat, a többinél meg elvárásokat támaszt bennem hogy "ha már jelölve van akkor mondjon valami újat." vagy "ha ő játszik benne akkor nem lehet nagyon rossz a film”. Itt jegyezném meg, hogy ez teljesen alaptalan feltételezés, mert még a legnagyobbak is mellényúlhatnak. Ezért ez a film nem csak az átlagostól tér el, hanem én magam is változtattam a szokásaimon. A címen kívül semmit sem tudtam és nem csalódtam.

Jackpot_01.jpgVertigo Media

Tudom a bevezető után kicsit magam ellen beszélek, de néhány szót illene a filmről is mondanom, kedvcsinálásból. A film norvég alkotóktól származik és ennek megfelelően kellően sápadt és rideg a képi világa. A környezetről meg csak annyit, hogy természetesen végig esik a hó. Eddig semmi extra azonban Oscar Svenson a főhősünk nem kicsit béna és belekeveredik egy olyan 8-9 ember meggyilkolásába. Mind ez még csak fokozódik a későbbiekben mert a hullák száma nő, a történet pedig egyre hihetetlenebb abszurditásba fordul át, egy lottónyereménnyel megspékelve. A véres jeleneteket elnézve pedig az volt az érzésem, mintha Tarantino kicsit besegített volna a storyboard-ba. És itt van az utánozhatatlan északi humor. Ami annyira szerethetővé teszi Oscart.

Jackpot_05.jpgVertigo Media

Szóval a kis béna barátunk Svanson véres kalandja egy szexshopban indul. És magyarázatot kell adnia a koránt sem meg szokott körülményekre, mikor egy puskával kikecmereg egy túlsúlyos sztriptízes holtteste alól. Nagyon jó a film időjátéka: történet mesélés - jelen idő. De érhető és nem zavaró módon, nem klasszikus alámondós narráció van benne szóval aki ettől tart az most fellélegezhet.

Jackpot_04.jpgVertigo Media

Anélkül hogy sok váratlan fordulatot előre elmondanék, van benne a hülye főszereplő, akit ugye sajnálunk és drukkolunk, hogy jusson már ki szerencsétlen ebből a kulimászból, vannak béna sunyi haverok, egy jó csaj, nagyon sok pénz, idegesítő nyomozó és a nyomulós szomszéd. Minden karakter tökéletesen eltalált és egyik sem túljátszott. A fordulatok a szituációk abszurdumából és azokra adott még meglepőbb válaszokból származnak.

Jackpot_06.jpgVertigo Media

Érdekes az északi környezetbe valahogy odaszakadt piton mintájú zakóban virító nyomozó, aki ugyan profi a maga szakmájában, de a már említett körülmények őt sem kímélik. Kcsit mintha túl sokszor látta volna a Krokodil Dundee-t. De mégis ő a mi egyik szemünk, hiszen a film minden részében bennünk sikító hitetlenkedő nézőnek ad hangot, mondhatnám úgy is h. "AWWW MAN" -életérzést rajta keresztül jön át teljesen. Persze a nagyon kemény nyomozó sem jön rá mindenre sőt…

Jackpot_07.jpgVertigo Media

Ajánlom mindenkinek, aki elmúlt már 16 és, nem fordul fel a gyomra egy kis vértől. Kacagni lehet nem is kicsit, a fiúknak biztos tetszeni fog, főleg ha még azt is elmondom, hogy szinkronizált. Továbbá most hogy túléltük a halloween-t és mi lányok hozzászoktunk a művérhez és a zombikhoz szerintem ezt az akadályt is simán túléljük.

   16.png   Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.

Bemutató dátuma: 2012. november 1.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr344893083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása