Egy új tündérmese - Volt egyszer egy dal - A Cinderella Story - Once Upon a Song [2011]
2012. augusztus 17. írta: redbandita

Egy új tündérmese - Volt egyszer egy dal - A Cinderella Story - Once Upon a Song [2011]

Nem is tudom, hogy pontosan hogyan akadtam erre a filmre, de az biztos, hogy jó ideje tologattam már a megnézést. Hiba volt, mert egész jól szórakoztam rajta. Egy laza csajos film tiniknek, és idősebb hölgyeknek merem ajánlani egy kis délutáni/esti kikapcsolódáshoz. A betétdalok egész jók, vannak poénok is, a történet persze klisé, de ezt most talán nézzük el neki... A főszereplő a Pretty Little Liars egyik üdvöskéje, Lucy Hale.

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.

cs-once-upon-a-song-poster01.jpg

Mint az az angol címéből is kiderül egyfajta Hamupipőke történetet ismerünk meg, de igazából annyi hasonlóság van köztük, hogy itt is van egy kedves kislány, akit elnyomás alatt tart a mostohaanyja és mostohatestvére. Ami még közös lehet az a báli jelenet, ahova a mi hercegnőnket nem akarják elengedni és ahonnan igencsak sietve kell távoznia, de legalább a cipőjét nem hagyja el... De talán ne vágjunk ennyire a dolgok elébe.

Katie egy nagy házban él mostohaanyjával (Missy Pyle), és mostoha testvéreivel, Beverlyvel (Megan Park) és Victorral (Matthew Lintz). A békesség kedvéért Katie egy külön álló kis viskóban tölti mindennapjait és igyekszik "pótrokonai" minden igényét kielégíteni. Ami higgyétek el, hogy nem egyszerű feladat. Mindhárom egy kissé bolond... Az anya (igazából ezt is idézőjelbe kéne tenni, vagy megkérdőjelezni, mert az ilyen nő, nem anyának való) Gail Van Ravensway egy kisvárosi lány, aki bár nagyon szeretett volna sosem lett sikeres semmiben, pedig meggyőződése szerint jó énekesnő vált volna belőle, ha a közönség ráhangolódott volna. hát ebben valahogy kételkedem... Jelenleg Gail egy művészeti iskola vezetője, és minden vágya, hogy lányából sztárt faragjon. Emiatt mindenre képes...

A-Cinderella-Story-Once-Upon-a-Song-a-cinderella-story-once-upon-a-song-25862046-960-640.jpg

A lány Beverly Van Ravensway egy tipikus elkényeztetett butuska liba, legalábbis elsőre így tűnik, de néha egy egy pillanatra megcsillan a remény, hogy talán maradt még benne valami emberi. Mondjuk nem is csodálkozok semmin egy ilyen anya mellett,,,

408753_1.jpg

Victor Van Ravensway egy igazi rosszcsont, akinek állandó feltűnési viszketegsége van. Elképesztően idegesítő, főleg a film elején, amikor még agyba-főbe szívatja Katiet. Nem vagyok a gyerekek megverésének híve, sőt... De ennek a srácnak néha elkéne egy vagy inkább két pofon.

Az iskola nem megy túl jól, így Gail óriási lehetőséget lát egy új tanulóban, Luke-ban (Freddie Stroma), akinek édesapja egy dúsgazdag producer, aki már rengeteg hírességet felfedezett. Luke és Katie azonnal felfigyelnek egymásra, a lány még egy promo CD-t is elrejt a fiú táskájában, bár azt hiszi, hogy Luke apjának adta. Lukenak nagyon megtetszik a lány hangja, szinte beleszeret. Megmutatja apjának is a lemezt, ám amikor Gail tudomást szerez a dologról azt állítja, hogy Beverly énekel a lemezen. Gail azt reméli, hogy a lányából sztár lesz és ezért bármire hajlandó, kényszeríti Katie-t, hogy mindenben segítse Beverlyt.

cinderella-story-once-upon-a-song.jpg

Katie rááll a dologra (mivel nincs más választása), ám titokban, egy álarcos bálon elénekel egy dalt Luke-nak, aki azonnal beleszeret az ismeretlen lányba. Egy félreértés következtében ő is azt hiszi, hogy Beverly a titokzatos szép hangú lány, így randira hívja. Katie szíve majd megszakad, de továbbra sem mondhatja el Luke-nak az igazat, sőt Beverlyt kell segítenie. Jó szar érzés lehet... Na ezek miatt mondom, hogy Gail karaktere finoman szólva sem mondható anyának...

A-Cinderella-Story-Freddie-Stroma-2-600x419.jpg

Luke rendezheti meg az idei zenei fesztivált, ahol Beverly lesz az est sztárvendége, minden ettől függ, hiszen több zenei producer és hivatalos az eseményre. Ám Victor és egy (ál)indiai személyi asszisztens túljárnak mindenki eszén, és borul az esti program...

cs-once-upon-a-song01-640x441-.jpg

Én azt mondom, hogy egyszer érdemes szakítani másfél órát erre a filmre, mert kellemes kikapcsolódást nyújt. Nem kell rajta elgondolkodni, jó kis dalokat hallunk és bár a történet igencsak mesébe illő, de mégsem csúszik át (teljesen) a giccses kategóriába, én bírtam :)

A nyitódal:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr574714075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása