Várandósok (2012)
2012. július 08. írta: Szilvásgombóc

Várandósok (2012)

A történet több szálon fut, de mégis ugyanazt mutatja be több szempontból. Hogy Wendy szavaival éljek "az Igazi Csodát". Számtalan film bemutatta, hogy milyen az élet gyerekekkel, milyen gyereket nevelni, hogy milyen más gyermekét sajátunkként nevelni, de azt, hogy milyen várni a kis jövevényt, milyen készülni rá... na azt ritkán mutatják be. Habár mostanában egyre több az ilyen is.  Láthatjuk azt milyen elveszíteni azt, amire a világon mindennél jobban vágyunk. Ami pedig szerintem mindenképpen plusz pont, hogy mindezt a férfiak szemszögéből is láthatjuk.

Varandosok_B1_300dpi.jpg
Fórum Hungary

Négy párt ismerhetünk meg. Az első Jules (Cameron Diaz) és Evan (Matthew Morrison), Jules egy fittness edző, akinek saját műsora van a TV-ben, Evan pedig egy táncos, egy X faktorszerű táncos showban rázzák együtt. Nem oly rég alakul a kapcsolatuk, csupán munkakapcsolatból keveredtek össze. Az első bizonyíték erre élő egyenes adásban jelentkezett. A győztesnek járó kupa és az első rosszullét… Kapcsolatuk is még csak gyerekcipőben jár, de máris úton van valaki, akiről gondoskodniuk kell. Pedig még a legapróbb kérdésekben sem jutnak közös nevezőre, nemhogy arról egyöntetűen döntsenek, hogy születendő kisfiukat körülmetéljék-e vagy sem.

01_300dpi.jpg
Fórum Hungary


A második pár Wendy (Elizabeth Banks) és Gary (Ben Falcone) már régóta próbálkoznak. Wendy valósággal rajong a bébikért, könyvet ír róluk és a terhességről, úgy mint a világ legnagyobb csodájáról. És amikor végre pozitív lesz a tesztje(i - jegyzem meg egy marékkal csinált belőlük) földön túli boldogság lesz úrrá rajta. Ám hamar rá kell jönnie, hogy állapota koránt sem fenékig tejfel. Ég a gyomra, émelyeg, vizelet tartási gondjai vannak és a szellentést sem tudja visszafogni és mindemellett folyamatosan sírhatnékja van a hormonok miatt. A lábdagadásról, a hát és derékfájásról nem is beszélve. Ám a végeredmény mindenért kárpótolja Wendyt és Garyt, kisfiuk születik. Szerintem a kicsi nem túl szép :S  de hát nem is nekem kell, hogy tetsszen. De az elmélet ebben is beigazolódik, mindenkinek a saját csemetéje a legszebb.

What2Expect1.jpg
Wendy és Gary kapcsán van még egy pár, Remsy (Dennis Quaid) és Skyler (Brookly Deker) akiket be kell mutatnom Nektek egy kicsit. Remsy ugyanis Gary apja, akinek kóros versengési mániája van, és ezzel fia életének minden percét megkeserítette. Sőt menye terhességének minden percét megkeserítette. Garyék kisfiút vártak, Remsyék ikerlányokat. Skyler a terhességet imádja, sugárzik és semmi kellemetlenséget nem tapasztal. Ezzel ellentétben Wendy valósággal szenved.

BrooklynDennis.jpg
Fórum Hungary


A harmadik főszereplő páros Holly (Jennifer Lopez) és Alex (Rodrigo Santoro). Ők azok, akik a világon már mindet megtettek, még a lombikbébi programmal is próbálkoztak. Sajnos hiába. De nem csüggednek Etiópiából fogadnak örökbe egy apróságot, hogy végre szülők lehessenek. A fotográfus Holly gyerekeket is fotóz ráadásul nagy sikerrel, imádja a piciket. Párja Alex már más tészta, zenét válogat reklámfilmekhez, és szeretne ugyan gyereket, de nem éppen olyan magabiztos, mint neje. Holly hogy felkészítse a leendő apát, elküldi az Apák Klubjába. A klub vezetője, Vic (Chris Rock) és három kispapa társa igyekeznek felkészíteni Alexet az apaságra.

02_300dpi.jpg
Fórum Hungary


Végezetül, de koránt sem utolsó sorban Rosie és Marco (Anna Kendrick és Chace Crawford), tipikus példái az ellentétek vonzzák egymást elméletnek. Ami őket látva tökéletesen egyértelmű. Mindketten szakácsok, egyikük sajtban a másikuk disznóban utazik, eladási versenyt rendeznek. A verseny végén pedig együtt ünnepelnek és ez mindkettőjüket igen csak meglepi. De a végeredmény még ennél is jobban. Mondhatjuk, egész jól veszik a kanyart. Ám történik valami, ami miatt megtörik a varázs és külön utakra tévednek. Ám ahogy a film főszereplői is találkoznak, úgy őket is összesodorja az élet és Marco kitartása.  

Anna_Chace.jpg
Fórum Hungary


Azt mondják brutálisan őszinte a film és igen az is, de több olyan dolog van, ami szerintem túlzás vagy egyáltalán nem odaillő. Kezdve Remsyvel és Skylerrel (zárójelben jegyzem meg Dennis Quaiddel magával semmi baj) de ebben a filmben a szerepe kimondottan irritál, az állandó versengése és kivagyisága. (Bár ha ez a cél akkor csillagos ötöst neki!) Na és akkor még nem is beszéltem Skyler szüléséről, „ohh át ez nem is fáj, nem is érzem”, és a hab a tortán „hapci, óóó már kint is van az első”. Na ettől kimondottan kiakadtam, értem én hogy vannak, akik könnyen és gyorsan szülnek de ez akkor is túlzás, és sablonos. Annyi filmben, vígjátékban poénkodnak így, közhelyes.  Persze mondhatnátok és joggal, hogy nem dokumentum filmet, hanem romantikus vígjátékot néztem, de engem akkor is borzasztóan zavart.


A kispapák minden alkalommal a parkban szellőztetik a gyerekeket és az, ahogy Vic legnagyobb gyereke viselkedik, és ahogy bánnak vele az már a non+ultra. Mint valami idiótával.  A másik zavaró tényező Davis , aki minden alkalommal edz a parkban, aminek szemet gyönyörködtető látványa van, főleg a húzódzkodós résznél.  Olykor futva megjelenik a filmben és a klub tagjai minden egyes alkalommal Davis nevét kántálják. Minek ez valami kanos csapatszellem dolog?! Talán ő testesíti meg a szabad, önálló férfit mi belőlük már nem lehet. Hiszen az asszony satuba fogta a töküket, és nem ereszti. Ezt bizonyítják a szabályok is. 

Davis nem minden klubtagot kezel egyenrangú félként. Csak akkor kezd mindenkit egyenrangúan kezelni, amikor maga is klubtag lesz.

A film összességében nem rossz. Szórakoztató és lekötött végig, nem bánom meg hogy moziban néztem meg. Egy ilyen meleg délutánon egy hatalmas doboz fagyival, egy hűs szobában, jó társaságban mindenképp jó program lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr384635915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása