Grace Klinika - Grey's Anatomy 7X04-7X05
2012. március 29. írta: redbandita

Grace Klinika - Grey's Anatomy 7X04-7X05

A történet középpontjába megint Merder kerül (ahogy Amerikában hívják őket), azaz Meredith és Derek, mert nagyon ügyködnek a gyerek projekten, de valahogy nem akar összejönni. Orvoshoz fordulnak, de nemcsak ez aggasztja őket... Christina karrierje pedig vészesen közel jár a végéhez, szóval ismét lesz sok sok bonyodalom és dráma.

7X04 A természet törvénye (Can't Fight Biology)

Meredith (Ellen Pompeo) és Derek (Patrick Dempsey) úgy döntenek, hogy orvoshoz fordulnak a gyerekvállalás ügyében. A nőgyógyásztól azonban kedvezőtlen véleményt kapnak: Meredith méhe barátságtalan. Hát nem tudni, hogy ez pontosan mit takar, de ahogy Mereditht ismerjük, most is iróniával és fekete humorral próbálja feldolgozni a dolgot. A kórházban megismerkedik egy beteggel, és ennek eredményeképpen, úgy dönt, hogy kivizsgáltatja magát, az Altzheimer-ügyében, még akkor is, ha ezt a férje nem tartja jó ötletnek.

Eközben Christina (Sandra Oh) egyszerre küszködik magánéleti és szakmabeli problémákkal. Míg az egyik dolog megoldódik (lakást vásárolnak Owennel), addig a munkában teljesen kilátástalannak tűnik a helyzet. Pedig már dr. Bailey (Chandra Wilson) próbálja őt istápolni, maga mellé veszi egy nagyon furcsa (kukacokat evő) beteg mellé rendeli. Christina már azon gondolkodik, hogy talán nem is akar sebész lenni.

Alex (Justin Chambers) eközben egy fiatal srác álmaiért küzd, akinek nagyon úgy fest, hogy le kell amputálni a lábát, ha nem találnak ki valami jó megoldást. Arizona (Jessica Capshaw), Callie (Sara Ramirez), és Karev együtt keresgélnek, hogy megmentsék a balettos fiú lábát.

Avery (Jesse Williams) eközben megpróbálja leküzdeni a róla kialakított képet, azaz hogy ő csak egy üresfejű szépfiú. Ám amikor ez nem igazán sikerül, akkor flörtölni kezd Teddyvel (Kim Raver), ami egy darabig működni látszik, de aztán...

7X05 Majdnem felnőtt (Almost Grown)

Két szempontból is nagy nap ez a Grey's Klinikán. Egyrészt a Főnök (James Pickens Jr.) némi nosztalgiaképpen, versenyt hirdet a szakorvosok között. A tét egymillió dollár, amit annak a szakorvosnak ad oda, aki a legjobb ötlettel áll elő. Mindenki máshogy készül a főnök lenyűgözésére. Valaki prezentációt készít, valaki rögtönöz, valaki a charme-ját veti, valaki az érzelmekre próbál hatni. Callie talán a legversenyképesebb, hiszen mindenkinek megpróbál keresztbe tenni, ilyen vagy olyan módon... Nagyon vicces, nekem most ő tetszett a legjobban.

Miközben a "nagyok" versenyeznek, a "kisebbek" (azaz Meredithék) sötétkék ruhát kapnak, azaz igazi orvosokká válnak. Egyedül (persze azért némi felügyelettel) beszélhetnek a betegekkel, diagnosztizálhatnak, sőt műthetnek is. Karev egy kamasz fiút kap, akinek plasztikai műtétje van, mert egy genetikai dolog miatt, mellei vannak. Sloan (Erik Dane) és Arizona a háttérből figyelik Karev vergődését, az aggódó anyukával, aki mindenképp szeretné lebeszélni fiát a műtétről.

Derek versenyt hirdet Meredith és Avery között, aki ügyesebben csinál meg egy bizonyos feladatot, azé lesz egy idős hölgy műtétje. Némi csellel Avery kapja a műtét, ám máégis Meredith zárhatja jobb hangulatban a napot.

Christina és April (Sarah Drew) egy idős férfit kapnak, akinek tüdőre lenne szüksége, ám az a kérdés, hogy megkaphatja-e, érdemes e a bizottság elé vinni az ügyet. A férfi idős, és elég rossz állapotban is van, ráadásul nem is lenne, aki gondozza. Christina nem foglal állást a kérdésben, mindenre "nem tudom"-al felel, Teddy szerint fordulóponthoz érkeztek, és Christinának el kell döntenie, hogy sebész lesz, vagy elhagyja a klinikát.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr674351768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása