Jövőre is lesz miért moziba járni!
2011. december 18. írta: enbee

Jövőre is lesz miért moziba járni!

Két hét múlva már "jövőre" lesz, és belátom, talán most nem ez a legnagyobb problémátok, de azért megnyugtatok mindenkit, hogy 2012-ben is érdemes lesz moziba járni. Az, hogy mit várhatunk az esztendőtől, már a januári menetrendben nagyon jól látszódik: tele leszünk folytatásokkal és könyves feldolgozásokkal! Na de nem így szokott ez mostanában lenni?

2012_jan.jpg

Sherlock Holmes: Árnyjáték
Magyar mozikban 2012. január 5-től

Az osztrák korona herceg öngyilkos lett. Legalábbis mindenki így gondolja, Sherlock Holmes-on (Robert Downey Jr.) kívül. A zseniális nyomozó mozgásba lendül, és egy hatalmas összeesküvés látszik kibontakozni, ami mögött egy igazán méltó ellenfél, Moriarty professzor (Jared Harris) áll. Sherlock segítségére van Dr. Watson (Jude Law) mellett a bátyja, Mycroft Holmes (Stephen Fry) valamint egy jósnő, Simza Heron (Noomi Rapace) is.

A rendező maradt Guy Ritchie, a forgatókönyvet pedig Kieran Mulroney és a felesége, Michele írták. A trailer alapján jónak ígérkezik a folytatás.

A tetovált lány
Magyar mozikban 2012. január 19-től

Henrik Vanger (Christopher Plummer) egy visszavonultan élő milliomos, akinek egyetlen vágya, hogy kiderítse, mi történt az évekkel korábban eltűnt unokahúgával. Harriet a hivatalos változat szerint eltűnt, de Henrik biztosan akarja tudni, hogy mi történt. A börtönbüntetés előtt álló Mikael Blomkvistot (Daniel Craig) bízza meg a nyomozással, akinek egy tetovált hacker lány segít, Lisbeth Salander (Rooney Mara).

Az eredetinek mondható svéd változatról már beszámoltunk korábban, és őszintén szólva a trailer alapján az jobbnak tűnik. Ettől függetlenül ilyen szereplőgárda megér egy mozijegyet.

Underworld: Az ébredés
Magyar mozikban 2012. január 26-tól

Selene (Kate Beckinsale) 12 évnyi rabság után végre kiszabadult. A világ, ami várja őt, azonban teljesen megváltozott. Mivel az emberek tudomást szereztek a vámpírok és a vérfarkasok létezéséről, így már ellenük is harcolniuk kell azoknak, akik életben akarnak maradni. Márpedig Selenének esze ágában sincs elpusztulni!

 

2012_feb.jpg

A szingli fejvadász
Magyar mozikban 2012. február 2-től

Stephanie Plum gyorsan csúszik lefelé a lejtőn. Hogy ne kössön ki a süllyesztőbe, fejvadásznak áll! Első megbízása, hogy egy ex-zsarut elkapjon, akivel, hát... már összefutott korábban is. Valentin-nap környékén egy Katherine Heigl film már-már kötelező ajánlani.

Fogadom
Magyar mozikban 2012. február 9-től

Paige (Rachel McAdams) és Leo (Channing Tatum) A Tökéletes Pár. Egészen addig, amíg autóbalesetet nem szenvednek. Paige ugyanis az ütközés következtében elveszíti az emlékezetét, és Leo-ra sem emlékszik. A férjnek nincs más választása, mint hogy újra meghódítsa a feleségét. Uraim, aki be akar vágódni a barátnőjénél, annak ezt a filmet kell Valentin-napon végig ülnie!

Kémes hármas
Magyar mozikban 2012. február 16-tól

Az előző gondolatmenetet folytatva, aki nem volt annyira rossz, hogy egy Fogadom kaliberű filmet "kelljen" végig néznie, de azért szeretne a barátnője kedvében járni, annak lehet jó megoldás a Kémes hármas, amiben két CIA ügynök (Chris Pine és Tom Hardy) vet be mindent azért, hogy elnyerjék Lauren (Reese Witherspoon) kegyeit. És amikor azt mondom, hogy "vet be mindent", akkor azt tessék szó szerint érteni.

 

2012_mar.jpg

Pszichoszingli
Magyar mozikban 2012. március 8-tól

Mavisnek (Charlize Theron) nem egyszerű haza mennie a szülővárosába. Mindenki utálja őt, bár nem mintha nem tehetne róla. Most például azt tervezi, hogy visszaszerzi a középiskolás szerelmét, és ebben a küldetésében nem fél minden eszközt bevetni. A tagline mindenesetre zseniális: Mindenki megöregszik, de nem mindenki nő fel. Árulkodó.

Rém hangosan és irtó közel
Magyar mozikban 2012. március 8-tól

2001. szeptember 11-én Oskar Schell (Thomas Horn) elveszítette az édesapját. A 11 éves kisfiúnak semmi más nem maradt az édesapja után, csak egy üzenet a hangpostán, és egy boríték egy titokzatos kulccsal, és Black felirattal. Oskar nyakába veszi New Yorkot és elindul, hogy megtalálja azt a zárat, amit az édesapja kulcsa nyit.

A film Jonathan Safran Foer azonos című regénye alapján készült. És az már biztos, hogy én nem moziban fogom végig nézni, mert tuti sírás lesz a vége.

Az éhezők viadala
Magyar mozikban 2012. március 22-től

Észak-Amerika területén fekszik Panem, amely a Kapitóliumból, és 12 körzetből áll. Az ország kormánya minden évben megrendezi az Éhezők viadalát, ahova minden körzetből besorsolnak 1-1 tizenkét és tizennyolc év közötti fiatalt, akiknek a túlélés érdekében kell megküzdeniük egymással, és a természettel. Természetesen a TV élőben közvetíti az egészet. Katniss (Jennifer Lawrence) 12 éves húga, Pimrose (Willow Shields) is a "szerencsés" nyertesek között van. Az idősebb nővér átveszi a fiatalabb lány helyét, és kezdődhet a Battle Royale.

2012_apr.jpg

Csatahajó
Magyar mozikban 2012. április 19-től

Eléggé megnehezíti az ember életét az, ha a főnöke lányába szerelmes. Alex Hooper (Taylor Kitsch) tehát felkötheti a gatyáját, mert eltökélt szándéka, hogy feleségül vegye Samanthát (Brooklyn Decker), aki igen, Alex főnökének, vagyis inkább felettesének, Shane admirálisnak (Liam Neeson) a lánya. A fiúk hadgyakorlatra indulnak, ami alkalmat nyújt Alexnek arra, hogy bizonyítson - vagy az admirálisnak arra, hogy megszabaduljon a vej jelölttől.

Amerikai pite 4.
Magyar mozikban 2012. április 5-től

Az Amerikai pite 4. valójában a nyolcadik (?) pite a sorban, de mivel a harmadik rész (Az esküvő) után már nem az eredeti generáció kalandjain röhögcsélhettünk, ezért még akár jogos is lehet ez a magyar cím. Szóval. Az Amerikai pite 4-ben Stiffler, Michelle, Jim, Heather, Oz, Vicky, Kevin és a többiek újra East Great Fallsba utaznak, hogy részt vegyenek az osztálytalálkozójukon. Az első pite összes főbb szereplője feltűnik a filmben!

A bosszúállók
Magyar mozikban 2012. április 26-tól

Mekkora kakiban lehet a Föld, ha egy szuperhős már nem is elég a megmentésére? A bosszúállókból megtudhatjuk a választ a kérdésre. Összeáll Thor, a Vasember, Amerika kapitány, meg a többiek, hogy kihúzzanak minket a csávából.

2012_maj.jpg

Szerencsecsillag
Magyar mozikban májustól

Előre szólok, hogy a film Nicholas Sparks regénye alapján készült, tehát mi ezer százalék, hogy megnézzük. A Szerencsecsillag egy fiatal katonáról szól, aki három iraki turnust élt túl egy olyan nő fényképének a segítségével, akit nem is ismer. Hazatérve Logan (Zac Efron) megtalálja a nőt (Taylor Schilling), és munkát vállal a kenneljében, majd pedig mondhatni elkerülhetetlen módon közel kerülnek egymáshoz.

Hófehér és a vadász
Magyar mozikban 2012. május 31-től

Nem titok, hogy a klasszikus mesék feldolgozásának reneszánszát éljük, és ennek egyik nagy zászlóvivője 2012-ben a Hófehérke és a vadász lesz. A tanév végére kiderül, hogy mi történt volna Hófehérkével, ha a vadász a helyett, hogy egyszerűen csak szélnek eresztette volna őt, inkább szárnyai alá véve megtanította volna kardot forgatni.

A Tükröm, tükröm és a Boszorkányvadászok dátum, plakát és/vagy trailer hiányában csúszott csak le a listáról.

Sötét zsaruk 3.
Magyar mozikban 2012. május 2

Ennyi év után K-nak (Tommy Lee Jones) még mindig vannak titkai J (Will Smith) előtt. Például, hogy az időutazás nem kamu. Hogy a sötét zsaruk ismét megmentsék a világot, J visszautazik az időben egészen a hatvanas évekig, ahol K fiatalabb kiadásával (Josh Brolin) harcol a gonosz ellen.

2012_jun_jul_2.jpg

Madagaszkár 3.
Magyar mozikban 2012. június 7-től

Melmanék csak haza szeretnének jutni New Yorkba. Sajnos nem megy ez olyan könnyen. Európában lyukadnak ki, ráadásul menekülniük kell. Szerencséjükre azonban megtalálják a legjobb álcát: beállnak a cirkuszba.

A sötét lovag - Felemelkedés
Magyar mozikban 2012. július 19-től

Gothamban szokás szerint áll a bál, és szintén szokás szerint, egyetlen teremtmény van, aki megmentheti. Batman vs. Batman igazi nagy riválisa, Bane.Győzzön a jobb. Vagy a rosszabb.

Jégkorszak 4.
Magyar mozikban 2012. július 12-től

Manny, Diego és Sid életük legnagyobb kalandjában vesznek részt – egy jéghegyen hajózva körbeutazzák az egész kontinenst. A lehetetlen határait feszegető küldetésük során a jóbarátok egzotikus tengeri szörnyekkel és könyörtelen kalózokkal csatáznak, és még egy új világot is felfedeznek – miközben Motkány olyan helyekre jut el, ahova még egyetlen mókus sem előtte… © filmtrailer.hu

A listáról sok-sok izgalmas film lemaradt, egyrészt mert nem akartam tovább nyújtani a posztot, másrészt mert azok a filmek, amik konkrét bemutató, plakát és/vagy trailer nélkül árválkodnak, alapból kimaradtak. Azért nem kell aggódni, mert a hetente jelentkező redbanditás premier filmes posztba minden bele szokott kerülni!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr173458884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása