6 kosztümös film a következő hónapokra
2011. október 11. írta: enbee

6 kosztümös film a következő hónapokra

A kosztümös film számomra eléggé tág fogalom. Nálam, ha a szereplők nem a "jelen kornak" megfelelő ruházatban ugrabugrálnak a jelenetek többségében, az egészen biztosan ide tartozik. Ettől még ugye lehet egy film krimi, akció vagy romantikus, de attól, hogy pluszban még kosztümös is, megfűszerezi a hangulatot. Igen, jól látjátok, szeretem az ilyeneket. Ezért is próbáltam össze gyűjtögetni pár ígéretesnek tűnő projektet a következő hónapok választékából!

A három testőr - The Three Musketeers

Kezdem is a legközelebbi premierrel. A romantikus filmek angol nagyatyja, Andrew Davies ezúttal egy Dumas regényt vett kezelésbe, és ennek gyümölcsét október 13-tól élvezhetitek a hazai mozikban. A három testőr 2011-es kiadása ismertebbnél ismertebb nevekkel van teletűzdelve: a címszereplők Matthew Macfadyen (Athos), Ray Stevenson (Portos) és Luke Evans (Aramis); D'Artagnan-t a tinilányok következő kedvence, Logan Lerman játsza; Milady de Winterként Milla Jovovich domborít; Buckingham hercege Orlando Bloom lesz; Rochefortként Mads Mikkelsent, Cagliostroként pedig Till Schweigert láthatjuk.

A film sztorijáról sokat nem kell mesélni, mindenki látta már valamelyik változatát korábban. Hogy ez miben lesz mégis más a korábbiaktól? Például hogy 3D-ben élvezhetjük. Még valami, ezen kívül? Hát az majd kiderül. A magyar szinkronos trailer hátha árulkodik egy picit, és jobb benyomást kelt, mint az iszonyatos plakátok.

Rumnapló - The Rum Diary

Nálunk nem tudni, mikor kerül bemutatásra, de a Rumnapló amerikai premier október 28-ra van kitűzve, ami már nagyon nincs messze. Szerencsére. Végre újra láthatjuk Johnny Deppet! A film egyébként egy lerobban new yorki újságíróról (Depp) szól, aki úgy dönt, hogy maga mögött hagyja minden bajok forrását (NYC) és Puerto Ricora költözik, hogy ott kezdjen új életet. Egy helyi lapnak dolgozik (már ha nem KO a rumtól), és azt a feladatot kapja, hogy írjon PR cikket gy kétes hírű üzletemberről (Aaron Eckhart), aki történetesen főszereplőnk szerelmének (Amber Heard) a vőlegénye.

A film egyébként az 1950-es években játszódik, és a gonzó király Hunter S. Thompson azonos című regénye alapján készült. Filmtrailer.hu-ra hivatkozva a Rumnapló műfaja dráma és vígjáték.

Halhatatlanok - Immortals

Ha látványos filmekről beszélünk, akkor a Halhatatlanok feltétlenül ott van a topon. A nagyon jól mutató 2011.11.11. van kitűzve hivatalos bemutató dátumnak, de mi már 10-től élvezhetjük Henry Cavill látványát, ahogyan éppen megmenti a Földet a hatalomtól megrészegült Hyperion királytól (Mickey Rourke). A filmet a 300 producerei jegyzik, akik nagyjából 115 millió dollárból gazdálkodhattak, úgyhogy ha van mozis must-see listátok, és a Halhatatlanok nincsen még rajta, akkor gyorsan véssétek rá. Ja és két szó: Kellan Lutz. Hátha valakinek erre van szüksége a meggyőzéshez :) Csak hogy értsétek, mire fel ez a nagy lelkesedés:

Üvöltő szelek - Wuthering Heights

Az év végén a Brontë nővérek "megszállják" a mozikat. Októberben mutatják be itthon Charlotte Jane Eyre-ét - a két főszereplő Mia Wasikowska és Michael Fassbender -, novembertől pedig az angolok örülhetnek Emily klasszikusának, az Üvöltő szeleknek, egy újító feldolgozásban.

Ez az igencsak hányatatott sorsú Üvöltő szelek nehezen született meg, elfogyasztott jó néhány rendezőt, és még több főszereplőt. Először Nathalie Portman hagyta magára Cathy-t, aztán Michael Fassbender és Abbie Cornish került képbe John Maybury kívánságára, de őket Ed Westwick és Gemma Arterton váltotta (az új rendező Peter Webber lett volna), míg nem 2010-re vált véglegessé a gárda: a rendező, Andrea Arnold először Cathy-jét találta meg Kaya Scodelario személyében, majd pedig beválogatta az első afroamerikai Heathcliffet, a színészként itt debütáló James Howson személyében. Érdekesség lehet még, hogy a betétdalok közül kettő is a Mumford & Sonsé!

A névtelen - Anonymous

Bár nálunk csak január 26-tól játsszák a mozik Roland Emerrich új filmjét, A névtelent, de ez nem jelenti azt, hogy a világ más tájain ne vonulhatnának a hívők már októbertől a mozik elé. Bár a trailer alapján a film Angliája kicsit túl építettnek tűnik, de most komolyan, kit érdekel ez, amikor A névtelen azt a témát boncolgatja, hogy ki is bújik meg a Shakespeare név mögött. Rhys Ifans, Vanessa Redgrave, Joely Richardson (anya és lánya egyébként ugyanazon karakter fiatalabb és idősebb "változatát" játszák), David Thewlis és Jamie Campbell Brown - csak hogy neveket is említsek. A további kedvcsináláshoz itt a már említett trailer:

Sherlock Holmes 2. - Árnyjáték - A Game of Shadows

Aki látta a 2009-es Sherlock Holmes-ot, az szerintem mindenképpen örül a hírnek, hogy januárban jön a folytatás! Írók (persze Sir Arthur kivételével) lecserélve, Guy Ritchie viszont maradt a rendezői székben. Ahogyan a főszereplők is újra igazoltak a csapathoz, így megint láthatjuk Rachel McAdamset, Robert Downey Jr-t és Jude Lawt is, amint legyőzik Holmes nemezisét, Moriarty professzort (Jared Harris). Remélhetőleg. Majd meglátjuk! Januárban.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr603283485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása