Premierfilmek a 34. héten
2011. augusztus 26. írta: redbandita

Premierfilmek a 34. héten

A héten szintén négy filmmel rukkolnak elő a hazai mozik. Az egyik egy nagysikerű rajzfilmsorozat újragondolása, egy másikban Harrison Ford és Daniel Craig a főszereplők:

  • Cowboyok és űrlények
  • Hupikék törpikék
  • Nader és Simin - Egy elválás története
  • Született feleség

Cowboyok és űrlények (Cowboys and aliens)

Egy sci-fivel tér vissza Harrison Ford a vászonra. 1873-ban játszódik a film, melyben egy űrlény érkezik egy amerikai kisvárosba. Az űrlény semmire sem emlékszik a múltjából. Az egyetlen nyom egy bilincs az egyik csuklóján. Hamarosan rájön, hogy a városka lakói nem kedvelik az idegeneket, és senki meg sem mozdul, amíg nem kap erre parancsot a vasöklű Dolarhyde ezredestől (Harrison Ford).

A város félelemben él,a mi fokozódik, amikor a várost égi fosztogatók támadják meg, ekkor hirtelen a megvetett idegen lesz az egyetlen reményük. A revolverhős lassacskán emlékezni kezd, ki is ő, honnét jött, és rájön, hogy a birtokában van egy titoknak, amely esélyt adhat a városnak a földön kívüliek ellen.

A filmben olyan sztárok kaptak szerepet, mint Harrison Ford, Daniel Craig, Olivia Wilde, Sam Rockwell.

Hupikék törpikék (The Smurfs)

Rajzfilmből élőszereplős filmet készíteni merész vállalkozás. Főleg, ha egy olyan nagysikerű rajzfilmsorozatról beszélünk, mint a Hupikék törpikék. Ami jónéhány évtizede sikeres, gyerekek generációi nőttek fel rajta. Ám ennek a filmnek nem sok köze lesz, azokhoz a cuki kis kék törpökhöz, akiket megszoktunk. Itt színészek és számítógéppel készült figurák a szereplők. Hááát nem tudom... Őszintén ezt nem merem ajánlani senkinek, bár Amerikában elsöprő sikere volt a filmnek, és ahogy arról már beszámoltunk meglesz a folytatás is.

A sztori szerint: Hókuszpók (Hank Azaria) nem adta fel régi tervét, kézre akarja keríteni ősi ellenségeit, és egy balesetnek (meg Ügyifogyi kétbalkezességének) köszönhetően a nyomukra is jut. A törpök csapdába kerülnek, és csak egy váratlanul megnyíló vészkijáraton keresztül menekülhet. Ám a járat egy ismeretlen, távoli világba vezet: New Yorkba. (Hova, máshova???)
Törpék szerencsére találkozik a Winslow-házaspárral, akik először megrémülnek a váratlan vendégektől, azután megszeretik őket. A törpök is besegítenek, amikor Patricknek (Neil Patrick Harris) és Grace-nek (Yayma Mays) segítségre van szüksége. Épp kezdenék megszokni az ezer veszélyt rejtő nagyvárost, amikor új vendég érkezik: Hókuszpók.

Nader és Simin - Egy elválás története 

Ebben az iráni drámában egy család életét követhetjük nyomon. Nader és Simin egy középosztálybeli házaspár a mai Teheránban. Simin válni akar a férjétől, mert az nem hajlandó elhagyni az országot és édesapját. Simin elköltözik, lányuk, a 11 éves Termeh Naderrel és az állandó gondozásra szoruló nagyapával marad. Nader felvesz egy gondozónőt, Razieh-t, aki mély hite miatt először nem akarja elvállalni a munkát, de körülményei mégis rákényszerítik. Egy nap Nader a sötét lakásba tér haza, ahol apja magatehetetlenül fekszik az ágya mellett. Az ügyből per kerekedik, ami fokozatosan bontakozik ki a néző szeme előtt.

Született feleség (Potiche)

Francia vígjáték Gérard Depardie és Catherine Deneuve főszereplésével. 1977-et írunk, Suzanne engedelmes felesége a gazdag iparosnak, Robert Pujolnak, aki ugyanolyan kemény kézzel irányítja esernyőgyárát, mint a családját. Emellett szeretőt, pontosabban szeretőket. Amikor a munkások egy sztrájk során túszul ejtik Robertet, Suzanne veszi át a szerepét a vállalatban, és mindenki legnagyobb meglepetésére ügyes és magabiztos vezetőnek bizonyul. Mindeközben Suzanne múltjából feltűnik Maurice Babin.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr203183563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása