MTV Movie Awards 2011 összefoglaló
2011. június 06. írta: enbee

MTV Movie Awards 2011 összefoglaló

Június 5-én tartották Kaliforniában, a Gibson Amfiteátrumban a huszadik MTV Movie Awards díjkiosztó gálát, ahol a házigazda szerepét Jason Sudeikis töltötte be. Tizenkét kategóriában lehetett a jelöltekre szavazni, a végeredmények között pedig azt hiszem, nincsen túl sok meglepetés. Az este folyamán egyébként fellépett Lupe Fiasco és a Foo Fighters, valamint bemutatták a Breaking Dawn hivatalos trailerét is.

 

Az este első díjazottja a legjobb férfi alakítás kategóriájában Jesse Eisenberget (Közösségi háló), Zac Efront (Charlie St. Cloud halála és élete), Daniel Radcliffe-et (Harry Potter és a Halál ereklyéi 1.) és Taylor Lautnert (Alkonyat: Napfogyatkozás) megelőzve Robert Pattinson (Alkonyat: Napfogyatkozás) lett.

Ez után J.J. Abrams, Joel Courtney, Elle Fanning és Steven Spielberg mutatott egy kis ízelítőt a Super 8 című filmből.

A legjobb gonosz Christoph Waltz-ot (Zöld darázs), Leighton Meestert (A szobatárs), Mickey Rourke-ot (Vasember 2.) és Ned Beatty-t (Toy Story 3) maga mögé utasítva Tom Felton lett - begyűjtve a Harry Potter csapatnak az egyetlen adag pattogatott kukoricát.

 

Az est első fellépője, a Foo Fighters után a Best Jaw-Dropping Moment kategóriában hirdettek eredményt. Úgy tűnik, a tiniknek legjobban a Justin Bieber-féle öltánctól esett le az álluk. A többi jelölt: James Franco kis 127 órás "kalandja", DiCaprio és Ellen Page Kávézó átrendezése az Eredetből, Natalie Portman "nyúzása" a Fekete Hattyúból és Steve-O egyik őrült akciója a Jackass 3D-ből.

 

A legjobb verekedést Robert Pattinsonnak sikerült prezentálnia Bryce Dallas Howard és Xavier Samuel ellen a Napfogyatkozásban, megelőzve Amy Adams teljesítményét A harcosban, Chloë Morezt és Mark Strong Ha/ver beli kakaskodását, egy kis Harry Potteres illetve Eredetes akciót.

 

A legjobb csók kategória jelöltjei: Ellen Page és Joseph Gordon-Levitt az Eredetből, Emma Watson és Daniel Radcliffe a Harry Potterből, Kristen Stewart és Robert Pattinson, illetve KS és Taylor Lautner a Napfogyatkozásból, valamint a Natalie Portman-Mila Kunis duó a Fekete hattyúból. A nyertesek (természetesen) Kristen Stewart és Rob Pattinson lettek, az este legemlékezetesebb pillanata pedig ez után következett, amikor Pattinson elkapta a farkas fiút, és megmutatta rajta, hogyan kell ezt (csókot) rendesen csinálni.

 

Ezek után Emma Watson próbálta az embereket visszatéríteni a vámpíroktól a varázslókhoz a Halál ereklyéi második részének egy kis ízelítőjével

Az életmű, vagy újabban a generáció díjnak nevezett elismerést Reese Witherspoon kapta meg.

A legjobb beszólás/idézet kategóriában olyan jelöltek voltak, mint Amanda Bynes és Emma Stone a könnyű nőcskéből ("There's a higher power that will judge you for your indecency" "Tom Cruise?"), Jesse Eisenberg a Közösségi hálóból ("If you guys were the inventors of Facebook, you'd have invented Facebook"), Justin Timerlake és Andrew Garfield szintén a Közösségi hálóból ("...A million dollars isn't cool. You know what's cool?" "You?" "A billion dollars. And that shut everybody up"), és Tom Hardy az Eredetből ("You mustn't be afraid to dream a little bigger, Darling"), a győztes mégis a Nagyfiúk aprócska sztárja, Alexys Nycole Sanchez lett: I want to get Chocolate Wasted!

A lányok között a legjobb alakítást (nagy meglepetésre...) Kristen Stewart nyújtotta a Napfogyatkozásban. A többi jelölt Emma Stone (Könnyű nőcske), Emma Watson (Harry Potter), Jennifer Aniston (Kellékfeleség) és Natalie portman (Fekete hattyú) volt.

Lupe Fiasco és Trey Songs után jött a legjobb vígjátékban nyújtott teljesítmény eredmény hírdetése, ami Emma Stone-nak kedvezett a Könnyű nőcske Olive Penderghastjáért. Kukorica nélkül maradt Adam Sandler (Kellékfeleség), Ashton Kutcher (Csak szexre kellesz), Russel Brand (Felhangolva) és Zach Galifianakis (Terhes társaság).

A sokak által várt HIVATALOS Alkonyat: Hajnalhasadás 1. trailer:

Az este utolsó, legjobb filmért járó díját Gary Busey adta át - kitaláljátok, hogy kiknek? Az Alkonyat csapatának... A többi jelöltet sem nehéz kitalálni: Fekete hattyú, Eredet, Közösségi háló és Harry Potter.

Összességében azt hiszem elmondhatjuk, hogy semmi meglepetés nem született. Az Alkonyat tarolt, hiszen amelyik kategóriában jelölést kapott, ott nyert is. Harry Potter, Könnyű nőcske és az Eredet is egy-egy díjjal gazdagodott, Fekete hattyú gárdája üres kézzel távozott - hát igen, az MTV Movie Awards a tinik díjkiosztója.

Mint már mondtam, 12 kategória volt (plusz Reese Witherspoon "életmű" díja), de eddig csak 9 eredményéről írtam. Íme a maradék három:

  • Best Breakout Star (nagy áttörésért jár): Chloë Morezt Moretz - Ha/Ver
  • Best Scared-As-Shit Performance (akik nagyon be voltak sz@rva): Ellen Page - Eredet
  • Biggest Badass Star: szintén Chloë Morezt Moretz - Ha/Ver

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr782961564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása