Premierfilmek a 18. héten
2011. május 07. írta: redbandita

Premierfilmek a 18. héten

A héten négy filmet mutatnak be a hazai mozik, az egyik egy magyar film, egy másikban pedig Vin Diesel és Paul Walker ötödik sebességbe kapcsol:

Apacsok

Török Ferenc rendezte ezt a magyar drámát, amelynek főszereplője Csányi Sándor. A sztori szerint Kishorváth (Csányi Sándor) élete első filmjének rendezésére készül, a forgatókönyvét éppen a Kuratórium vizsgálja. A filmterv nagyapja történetét meséli el, aki az '56 utáni passzív ellenállás egy különös formáját választotta. Társaival indiántörzset alapítanak és kivonulnak a társadalomból. A Duna-menti indiánok azonban gyanúsak a megtorlás légkörében, az amúgy is paranoiás hatalom számára. Furcsa fegyvereket birtokolnak, érthetetlen módon kommunikálnak egymással és, ami még ennél is fenyegetőbb, amerikai állampolgárokkal leveleznek, mi több találkoznak is. Kishorváth filmtervét a Kuratórium többsége elégedettséggel fogadja, van azonban valaki a bírálók között, aki családilag szintén érintett a történetben és azt egészen másként ismeri. Kishorváthot pedig ez arra ösztönzi, hogy tovább nyomozzon.

Halálos iramban - Ötödik sebesség (Fast Five)

Dom Toretto és Brian O'Conner egy utolsó dobásra készülnek, ezúttal Rio de Janieroban. Egy drogbáróval akarnak leszámolni, ám üldözi őket egy seregnyi rendőr és egy elit csapat, akiknek a vezetője nem ismer kegyelmet. Hobbs (Dwayne "The Rock" Johnson) elakarja kapni Torettot bármi áron. Azt gondolom, hogy az öt rész közül ez sikerült a legjobban, vagy legalábbis nekem ez tetszett a legjobban. Vin Diesel és Dwayne Johnson párosát nagyon jól eltalálta a rendező, Justin Lin. 

Egyszer fent, egyszer lent

Ask és Anne házasok. Mindenük meg van, ami a kiegyensúlyozott boldog élethez kell: lakás, jó állás, csodálatos gyerekek és szerelem. Munkahelyi és gyereknevelési problémáik sem rendkívüliek, kezelni tudják a felmerülő gondokat. De egy reggel Ask bejelenti, hogy egy kis szünetre van szüksége. Kezdetben a döntés indokolatlannak tűnik, főleg, hogy ettől mindenkinek megváltozik a sorsa.

Instant dohány (Snabba Cash)

Svéd thriller melyben három férfi a főszereplő. Egy latino drogdíler, egy rebellis jugóoszláv bandafőnök és egy ambiciózus vidéki svéd egyetemista. Gazdagok akarnak lenni. Minél könnyebben és gyorsabban. Amikor összehozza őket a véletlen, rádöbbennek, hogy van még egy közös céljuk: revánsot venni azon az emberen, aki így vagy úgy tönkretette az életüket.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr942884652

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szárnyak 2011.05.09. 17:21:40

Milyen hátrányokkal tudnánk együtt élni? Egy egészséges (ki lenne egészséges… pontosítok: egy relatíve egészséges) ember erre mit felel? A járó nem tudja, vagy nem szívesen képzeli el magát kerekesszékben, az „ép” nem tudja maga elé ...

Trackback: Pszichológus válaszol: Mi a véleménye a modern nevelési módszerekről? 2011.05.09. 17:20:38

Magának mi a véleménye a Montessori illetve más egyéb modern nevelési módszerekről? most tervezünk a párommal gyereket, semmiképpen sem szeretném porosz rendszerbe iratni. Ha lehet akkor már az óvodát is valamilyen alternatí­v helyen képzelem el. ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása