Mindenképpen talán - Definitely, Maybe (2008)
2011. április 23. írta: Szilvásgombóc

Mindenképpen talán - Definitely, Maybe (2008)

Will (Ryan Reynolds) munkahelyén, egy reklámügynökségen dolgozik, amikor kezébe kapja a válási határozatot. Azt gondolhatnátok, hogy ez nem az ő napja. És ha ezt gondoljátok… nos, akkor nagyot tévedtek… Ugyanis Willt ezen a napon semmi sem kedvetlenítheti el. Ez az ő napja. Pontosabban az ő napjuk. Az övé és a lányáé, Majáé (Abigail Breslin). Szóval Will fél méterrel a föld felett lebegve megy gyermekéért az iskolába, ahol szembesül azzal, amivel egy apának előbb utóbb szembesülnie kell. A lányát szexuálisan felvilágosították. Ennek következményeire pedig sosem lehet felkészülni. Azokra a bizonyos Kérdésekre. Ez az apropója Will különös, hát mondjuk úgy esti meséjének. Hangsúlyoznám nem a méhekről és a virágokról lesz szó.

 
Maja felteszi a nagy kérdést. Hogyan ismerted meg anyát? Will pedig, lánya külön kérésére nem a szokványos -megláttam és beleszerettem- történettel áll elő. Kicsit megkavarja az eseményeket, a neveket; így kell lányának végül rájönnie, melyik nő az anyja a három közül.
 
Will pedig elkezdi a történetet. Elsőként Emilyvel (Elizabeth Banks) ismerkedünk meg, az egyetemi szerelemmel, ám mint ahogy az lenni szokott az álmok elválasztják őket, távkapcsolatba kezdenek. Will New Yorkban dolgozik, hogy valóra váltsa nagy álmát, ám a távolság sokszor ver éket a szerelmesek közé. Nem árulok el nagy titkot, ha elmondom Emilyvel és Willel is ez történik.
 
A második lány, akivel megismerkedünk April (Isla Fisher), a mosolygós, kissé szeleburdi fénymásoló lány. Hamar barátság alakul ki közöttük. Vannak ugyan kisebb-nagyobb szünetek, de sosem feledik barátságukat.
 
A harmadik lány Summer (Rachel Wiesz), az egyetemista lány, aki a szakdolgozat opponensével jár együtt. Az idő múlásával újságíró lesz belőle, nem is akármilyen…
 
 


Will egész este mesél lányának, ám Maja a happy end előtt elalszik. Ám reggel felébredve kielemzi a hallottakat és rájön ki az anyja. Maja még csak kisiskolás, ennek ellenére világosan látja, hogy apja nem boldog, de tudja, kivel lehetne az. Addig unszolja apját, míg egy este elmennek a lányhoz, akibe Will már évek óta szerelmes.

Családdal, párral, egyedül, barátnőkkel bárhogy, bármikor ajánlom. Egyszerűen remek.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr512850133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása