Gilmore Girls - Szívek szállodája
2011. január 31. írta: Szilvásgombóc

Gilmore Girls - Szívek szállodája

Mindenkinek van szenvedélye. Mindenki függő. Én személy szerint sorozat függő vagyok. Nem szégyen. Bevállalom (és nem megyek rehabra). Elérkezett a pillanat, hogy bemutassam Nektek a kiváltó okot.

Minden a Lorelai-jal és Rory-val kezdődött. Ők a főszereplői annak a sorozatnak mely, csak úgy nemes egyszerűséggel magába szippantott. Egyetlen részt láttam televízióban. Ez az, ami még véletlen volt. Aztán már nem tudtam mit tenni, minden nap a tv előtt ültem és néztem a lányokat, és velük nevettem. Egy idő után már nem tudtam türtőztetni magam így hamarosan (az addig megjelent) minden évadot megszereztem. Alig telt el kis idő és már tűkön ülve vártam a folytatást. Egy évad alig tartott három, maximum négy napig. Ha elkezded, nem tudod abbahagyni. Így volt ezzel Anyukám és a Húgom is. Nem is olyan régen ismét elővettem, és a család többi nő tagja is a tv elé szivárgott. Ezúttal Apa is (a laptopja mögül) velünk nevetett.

Ez a sorozat a Gilmore Girls, magyar címe a Szívek szállodája. Mint ahogy azt már említettem a főszereplő Lorelai (Lauren Graham) és Rory (Alexis Bledel) Gilmore, anya és lánya. Nem egy tipikus anya lánya kapcsolat az övék, sokkal inkább egymás legjobb barátnői, mintha csak testvérek lennének. A világon mindent képesek megbeszélni, és ha vitára kerül a sor pár csípős megjegyzés után már túl is lendülnek a dogon. A lányoknak három fő dolog jellemzi: A kávé iránti olthatatlan szenvedélyük, óriási étvágyuk és hihetetlen nagy szájuk. Utóbbit mindenképpen jó értelemben mondom, mindkettejüknek pereg a nyelve. Nem is kicsit. És ha azt hinné az ember, hogy se füle se farka mondandójuknak, hát akkor az ember nagyon téved.

Richard (Edward Herrmann) és Emily (Kelly Bishop) Gilmore igyekeztek lányukat rangjához méltón nevelni, ám Lorelainak kicsit más elképzelése volt az életről. Lázadt a szülei ellen, ahol lehetett ellentmondott nekik. Gimnáziumba járt és szerelmes volt Christopher Haydenbe. A szerelmesek a teraszon töltöttek egy szenvedélyes éjszakát. A következmények pedig nem maradtak el. A fiatalok szülei házasságot sürgettek, el akarták rendezni az életüket. De Lorelai ebből nem kért, így a kis Rory-val elmenekült otthonról.

Évekkel később kapcsolódunk be a történetbe. A lányok a connecticuti Stars Hollow-ban élik cseppet sem mindennapi életüket. Lorelai egy kedves régi szálloda ügyvezető igazgatója, és minden erejével azon van, hogy lányának Rory-nak olyan élete lehessen, ami neki nem adatott meg. Lorelai az évek során igyekezett távol maradni szüleitől, ünnepnapokon találkoztak, de nem ápoltak szoros kapcsolatot. De most, hogy Rory egy lépéssel közelebb kerülhet álmához, a Harvard egyetemhez, megváltoznak a dolgok.

A sorozatban tanúi lehetünk egy nem mindennapi városka életének, annak hogyan élik a Gilmore Lányok sosem unalmas életüket, Rory első szerelmének. Megtudhatjuk, mik azok a rettegett péntek esti vacsik és hogyan lehet túlélni őket.

 
Most pedig bemutatom a főszereplőket:
 
Lauren Graham - Lorelai Gilmore
A csinos és éles nyelvű egyedülálló anya, aki 16 éves korában felnőtt lett. Hamar megtanult magáról és lányáról gondoskodni, mindezt szülei segítsége nélkül. Legjobb barátnője a lánya, és Sookie. Illetve szoros szálak fűzik Lukehoz, aki kajával és kávéval látja el minden nap.

 
Alexis Bledel - Rory Gilmore
Minden tekintetben az anyjára hasonlít, éles nyelvű és koffeinfüggő. Nagyon okos lány, kedvenc időtöltése az olvasás és a tanulás. Minden vágya, hogy a Harvardon tanulhasson. Újságíró szeretne lenni. A könyvmoly Rory legjobb barátnője anyján kívül Lane.

 
Kelly Bishop - Emily Gilmore
Rory nagymamája, aki a gazdag feleségek életét éli, háztartást vezet partykat szervez. De legfőbb feladatának unokája támogatását tartja. Láthattuk őt a Dirty Dancig-ben, ő játszotta Baby anyját.
 
 
 
Edward Herrmann - Richard Gilmore
A jóságos nagyapa, aki egy biztosítónál dolgozik évek óta.
 
 
 
Melissa McCarthy - Sookie St. James
A bohókás ám zseniális szakács, Ő Lorelai legjobb barátnője. Együtt dolgoznak nagy álmukért. Egy szép napon szeretnének saját szállodát nyitni.
 

Scott Patterson - Luke Danes
A helyi kávézó flanel inges tulajdonosa. A kissé zsörtölődő, hátracsapott baseball sapkás férfi látja el a lányokat kávéval és a töménytelen mennyiségű kajával. És nem utolsó sorban szerelmes Lorelai-ba az első perctől kezdve.
 
 
Keiko Agena - Lane Kim
Rory legjobb barátnője, persze csak az anyja után. Lane egy koreai lány, akit szülei szigorúan és vallásosan nevelnek. De mint a legtöbb tini ő is lázad, titokban rappet és rockot hallgat.



Yanic Truesdale - Michel Gerard
Lorelai munkatársa a szállodában, a francia férfi (ezt vicces erős akcentusa is mutatja) kissé hisztis és piszkálódó. Ugyanakkor ugyan olyan imádnivaló, mint az összes többi szereplő.
 

Liza Weil - Paris Geller
Rory iskolatársa lesz a magániskolában. Kapcsolatuk egy cseppet sem indul simán. Paris nagyon okos és konkurenciának tartja Rory-t, de összeszoknak. Idővel.
 


Jared Padalecki - Dean Forester
Rory első szerelme. Kedves és szelíd fiú, aki fülig szerelmes Rory-ba. Más sorozatból is ismerős lehet, igen bizony ő alakítja Sam Winchestert a Supernatural-ben.


David Sutcliffe - Chistopher Hayden
Ő Rory apja. Aki az első évadban még nem igazán tűnik fel. De a sorozat vége felé fontos szerepet kap.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr832625820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása