Eight Below - Kutyahideg (2006)
2011. január 23. írta: Szilvásgombóc

Eight Below - Kutyahideg (2006)

Kutyásoknak kötelező! Igaz történet alapján készült szívet melengető történet a kutyát és embert szorosan egymáshoz fűző szeretetről és a mindenek feletti bizalomról. Bevallom még néhány könnycsepp is elmorzsolásra került a film közben, utána pedig megszeretgettem saját kutyámat.

 
A történet főszereplője nyolc gyönyörű szánhúzó kutya (Maya, Buck, Dewe, Truman, Öreg Jack, Max, Foltos és Picúr) és irányítójuk Jerry (Paul Walker). A Déli –sarkvidéken felfedezők és kutatók egy kis csoportja állomásozik, amikor megérkezik dr. Davis McClaren (Bruce Greenwood), aki egy meteorit után kutat. Jerry és a szánhúzó kutyák segítségével meg is találja azt, amit keres. Ám a bázisra vezető visszaúton baleset történik, ami megváltoztatja terveiket.
 
A fagyhalál fenyegeti Davist és Jerryt, amikor visszaérnek a bázisra. A lehető leghamarabb orvosi kezelésre van szükségük, így azzal a feltétellel, hogy még aznap egy gép visszamegy értük, Jerry és a bázison tartózkodók kis csoportja a kutyákat hátrahagyva elindulnak. Jerry a kórházban az évszázad viharára ébred. Minden követ megmozgat, de esélye sincs arra, hogy visszamenjen a kutyákért.
 
A film bemutatja, hogyan is élték túl a kutyák a majd kétszáz napos várakozást. Megtanultak sirályokra vadászni, és a Déli- Sark urával, a leopárdfókával is megküzdenek az élelemért.
 
Gyönyörű tájon játszódik a történet, a kutyák csodásak hamar a szívünkhöz nőnek. A film talán legmegrázóbb pontjai azok, ahogy Mi nézők a meleg szobában ülve nézzük azt a kietlen és fagyos, ám mégis mesés tájat, miközben időről időre felvillan egy szöveg, mely láttán mindig kirázott a hideg. Ez a szöveg az eltelt napok számát mutatja. Elképesztő, hogyan küzdöttek a kutyák az életükért, mert a gazdájuk megígérte nekik, hogy visszajön értük.
 
 


Értékelés:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr192606701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása