Premierfilmek a 26. héten
2010. június 23. írta: redbandita

Premierfilmek a 26. héten

Június 24-től a mozikban:

  • Mediterrán finomságok: pikáns film, a szakácsnőt egyszerre két pasi "főzi"...
  • Drágán add a rétedet - Furry Vengeance: az Őserdő hőse ezúttal mezei állatokkal küzd! De vajon mi sül ki ebből?
  • Szerelem és egyébb bűnök: egy nap úgy döntesz, hogy fogod maffiózó főnököd vagyonát és lelépsz vele, csakhogy a szerelem közbeszól!
  • Bűn és bűntetlenség: magyar film, Biszku Béla egykori belügyminiszter véres dönéseiről...

Mediterrán finomságok

Már a címből következtethetünk. Ez egy szakácsokról szóló spanyol vígjáték. Ebben nincs újdonság, láttunk már ilyen filmeket pl. az Ízlések és pofonok.

Sofia nagyon tehetséges szakács. Az ő történetéről szól a film. A vígjáték "fűszerezése", hogy Sofiat két emberre jutatta sikerre: az egyik a férje a másik pedig a szeretője!

Drágán add a rétedet!- Furry Vengeance

Ebben a vígjátékban feltűnik a Múmiából, és az Őserdő hőséből megismert Brendan Fraser illetve a Kék Lagúna vagy a Rúzs és New York bombanője Brooke Shields. Amikor olvastam a film történetét kb. az Evan, a mindenható jutott eszembe. De kb. azért, mert állatokról szól a film. Bár igaziból nincs konkrét sztori. Nem igazán szól semmiről, ahogy így elsőre olvasom...

Annyi a sztori, amit lehet tudni, hogy van egy Dan Sandlers nevű ingatlanügynök. Megjegyzem ez lenne Brendan Fraser. Fel akar parcellázni egy területet, ahol addig állatok élnek, amikor nekilát a munkának az állatok rátámadnak. Mindenfélét "kieszelnek", hogy keresztbe tegyenek Dan-nek.

 

Szerelem és egyéb bűnök

  Ennek a filmnek viszont érdekes a sztorija. Egy nap történetét meséli el. Anica Új-Belgrádba dolgozik, konkrétan egy gengszter könyvelője, de ez nem elégíti ki. Egy napon (konkrétan a pénzbehajtások napján) úgy dönt, hogy lelép. Felmarkolja a beszedett pénzt, és hozzá összesezdi a főnöke többi vagyonát is. Úgy dönt elhagyja az országot.

Ekkor viszont olyan dolog történik amivel nem számol... A főnöke kegyeltje épp ezt a nappot választja, hogy szerelmet valljon Anica-nak. Kettőjük kalandjait követhetjük nyomon ebben a romantikus drámában!

Bűn és bűntetlenség

Ez egy magyar dokumnetumfilm Biszku Béláról. A film egyetlen szereplője Biszku Béla, aki az 1956-os forradalom után belügyminiszter volt. A legendák és a tények szerint sok véres dolog fűzödik a nevéhez. Sokakat megöletett, kivégeztetett, lecsukatott. Biszku sokszor felszólalt az MSZMP ülésein azért, hogy a forradalom "bűnósei" minél súlyosabb büntetést kapjanak.

A rendszerváltás óta Biszku Béla senkinek nem adott interjút. De a rendezőpárossal (Novák Tamás és Skrabski Fruzsina) kivételt tette, nekik nyilatkozik. Elmondja miért cselekedett így, és megbánta-e. Én kiváncsian várom a filmet!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr892105140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása