4 szingli helyett 3 feleség és Samantha- avagy miért nézd meg a Szex és New York 2-t?
2010. június 12. írta: redbandita

4 szingli helyett 3 feleség és Samantha- avagy miért nézd meg a Szex és New York 2-t?

Carrie Bradshaw visszatér

(Vigyázat! "Spoileres" (történetleíró) ajánló a Szex és New York 2-ről)

Azt hiszem mindenki hallott már a Szex és New York-ról, a sorozatról, annak főhősnőiről és persze a mozifilmről. Szinte már klasszikusnak számít, mint a Jóbarátok, vagy a Dallas.

A nagy különbséget abban látom, bármelyik sorozat és a Szex és New York között, hogy ez kifejezetten nőknek szól. A szingli nőknek leginkább.

Sok igazságot kimondat a főszereplőkkel, akiket közel érzünk magunkhoz. Annak ellenére, hogy csillogónak tűnik az életük, mégis vannak problémáik. Problémák, amelyek szinte bárkivel megtörténnek. Pasi gondok, munkahelyi zűrök stb.
 
A sorozatot 1998 nyarán kezdték vetíteni Amerikában, Magyarországon 2002-ben mutatták be az első évad első részét. Minden országban hatalmas sikere volt, így 2007-ben úgy döntöttek mozivászonra viszik Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) és három barátnőjének életét. 2009-ben pedig leforgatták a Szex és New York 2-t. A két film eltér a sorozattól, a filmekben már (Samantha kivételével) mindenki megtalálta a nagy Ő-t. Az első részben Carrie nagy nehezen férjhez megy Big-hez.
 
Nekem nem igazán tetszett az első film, többet vártam tőle. Sok helyen vontatott volt, és a sztorit is kicsit túlbonyolították. Így érdeklődve vártam, hogy milyen lesz a folytatás... Sok negatív kritikát olvastam, így kicsit izgulva ültem be a moziba. Kellemesen csalódtam. A második rész szerintem sokkal jobban sikerült. Már a főcímzene felcsendülésekor tudtam, hogy jó helyen vagyok. Imádom ezt a dalt (Jay-Z feat. Alicia Keys- Empire State of mind), és annyira odaillik.
 

De maga a film is, pörgős, vicces és persze csillog-villog. Szinte vakítanak a ruhák, a strasszok, a gyémántok, a márkás ruhákon. De nem érezzük az irigységet, mert a főhősökkel hétköznapi dolgok történnek. Persze nem az Abu-Dhabi-i útra gondolok (bár jó lenne, ha mindenki életében lenne egy ilyen nyaralás) hanem a problémákra, a házasság/párkapcsolat nehézségeire.
 
A történet szerint két év telt el Carrie esküvője óta, és most Carrie és Big életében fordulópont(ok) következnek be. Itt lép a képbe Penelope Cruz, feltűnik egy régi nagy szerelem, elcsattan egy csók, és egy gyűrűnek is nagy jelentősége lesz.
Charlotte (Kristin Davis) immár két gyermek anyukája, ami nagyon fárasztó, főleg ha az egyik gyerek folyton sír. Feltűnik egy jelentős mellbőséggel rendelkező dadus, és belép a képbe a zöldszemű szörnyeteg is.
Mirandának (Cynthia Nixon) pedig munkahelyi problémái vannak, a főnöke semmibe veszi. Az anyaság és a munka összeegyeztetése sem könnyű.
Samantha (Kim Cathrall) pedig az öregedéssel küzd, leginkább a klimax-al. De mint tudjuk Samantha találékony, itt is újszerű megoldást talál ki…
 
Emellett Lisa Minelli előadja Beyonce egyik dalát, a Hannah Montanaként ismert tinisztár is feltűnik néhány percre, a négy főszereplő karaoke-zik, és kiderül mit viselnek a nők a fekete lepel alatt...
 
Szóval én azt javaslom, fogd kézen a barátnőidet és irány a mozi! Vagy amint kijön DVD-n egy csajos este keretében gyűljetek össze valakinél, süssetek egy nagy tál popcornt (mert az nem hizlal) hideg üdítő, esetleg koktél és készüljetek fel közel két óra nevetésre!

 

Értékelés:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr852076915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása